Lei rom etter ønske og behov
Hovedbygningen
Fem soverom med hvert sitt bad ligger i andre etasje. I tredje er det bibliotek og møterom.
Bubygningen
Langloft med fire sjarmerende soverom med peisovner og hvert sitt romslige bad.
Karstugu
Bo i et selvstendig toetasjes hus med kjøkken, bad og fire romantiske skapsenger.
Fantstugu
Tøft og tømra med to sengeplasser og hems. Kjøkken, bad, badstue og vedfyrt badestamp.
Hovedbygningen
Bo i herskapelige omgivelser i en staselig midtgangsbygning fra 1850-åra.
- 5 soverom (dobbeltsenger)
- Soveromma har hvert sitt bad med dusj og wc
Nedre Hovedbygning er en staselig midtgangsbygning fra 1850-åra. I første etasje finnes storstue, midtkammers, spisestue, kjøkken og trappeoppgang.
Her serverer vi de fleste måltidene. I andre etasje er soveromma, mens i tredje (loftet) er det bibliotek og møterom. I underetasjen bryggerhus og vinkjeller. Hjørneromma fikk i 1994 rekonstruert underste lag tapet i hvert rom.
Slik kan du bo i Hovedbygningen
Grønsalen
Stort hjørnerom med utsikt ut mot dalen. Navnet kommer av den grønne tapeten. Tapeten er rekonstruert i 1994 av første lag fra ca. 1880. Rommet har 3 senger (1 dobbelt- og 1 enkeltseng) og en babyseng. Kan også koples mot Chaffeurrommet og gi 2 ekstra senger. I tillegg kan du skryte av at du har sovet i samme seng som Kong Harald.
Raudsalen
Stort hjørnerom med utsikt mot inntunet. Navnet kommer av den røde tapeten. Tapeten er rekonstruert i 1994 av første lag fra ca. 1880. Rommet har 3 senger (1 dobbeltseng og 1 enkelt kort seng).
Bjørnstjernerommet
Stort hjørnerom med utsikt ut mot dalen og Lågen. Her har forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson sovet ved besøk i slutten av 1880-årene. Også her er tapeten rekonstruert etter original fra ca. 1850, av de første norskproduserte tapeter laget av Frølich i Christiania. Rommet har to enkeltsenger og en sovesofa.
Marierommet
Hjørnerom med utsikt til inntunet og mot øst. Rekonstruert tapet fra rommets første lag ca. i 1850. Her bodde Marie, mor til dagens eier, da hun gikk på Gudbrandsdal Gymnas. Rommet har to enkeltsenger.
Chaufeurrommet
Et lite rom med utsikt mot dalen. Kan koples mot Grønsalen. To senger (den ene er kort). Vask inne på rommet og eget bad med dusj og wc på gangen.
Rammen
I tidligere hovedbygning fra ca.1680 med alderdommelig trappeoppgang. Rommet har to senger og eget bad med stamp.
Bubygningen
Med peisovn i alle rom og varme i gulvene kan du bo godt i Bubygningen.
- 4 soverom (dobbeltsenger)
- Soveromma har hvert sitt bad med dusj og wc
- Peisovner og gulvvarme
Bygningen er et tilflytta langloft som stod på en skyssgard i nabokommunen. Bu kommer av bod, for opprinnelig ble det her lagra klær, mat og diverse saker.
I sommerhalvåret ble bygningen også benyttet til overnatting i andre etasje. Den er bygd i flere faser; den eldste delen er fra 1600-tallet og den yngste fra 1860. Hovedinntrykket er fra 1700-talet, og deler av bygningen var gjenbruk av det Fronske Kornmagasin som stod ved Sødorp kyrkje.
Svalgangen har utsaga glugger i rokokko og seinklassisistisk stil. Navna på romma er steder en ser i fjellet bakom huset. Verten har selv stått for mye her, bl.a. har han laga stolpesenger etter modell fra 1700-tallet der alle sammenføyninger er med tapping og trenagler. Det er peisovn på alle rom i tillegg til gulvvarm
Slik kan du bo i Bubygningen
Geitkleiva & Koto
Dobbeltrom i andre etasje med trapp opp til hemsen, Koto. Koto er det høyeste fjellet innenfor Skutelen.
Timmerkleiva
Dobbeltrom i første etasje. Kan koples med rommet Skutelen over. Navnet kommer av den bratte stien opp til Skutelen der tømmeret ble frakta ned til gardene. Kunst av Per Rosenberg og Lise Blissach.
Skutelen
Dobbeltrom i andre etasje, ofte brukt som brudesuite og kan koples med rommet Timmerkleiva, under. Fjellet Skutelen er et spektakulært utsiktspunkt og ynda turmål fra garden. Kunst er av Vegard Stalsberg med motiv fra Peer Gynt og bryllupet på Hegstad. Aktmaleriet på badet er av Birger Harm.
Skarshaugen
Dobbeltrom i første etasje. Lokal kunst av Hilde Skibenes. Rommet er i eldste del av bygningen og veggene er ekstra rustikke.
Karstugu
Kos deg foran den store gråsteinspeisen, sov i romantiske skapsenger og lag din egen mat, om du skulle ønske det
- 4 sengeplasser
- Eget kjøkken
- Separat bad
Her bodde karene (drengene) i sin tid. Dette er en rustikk og idyllisk bygning med fire romantiske skapsenger oppe og en sjarmerende stor, gammel peis i oppholdsrommet nede. I svalgangen oppe er det sørvendt overbygd veranda med bord, stoler og fin utsikt utover bygda og inn i tunet. Karstugu er et selvstendig toetasjes hus med kjøkken og kan benyttes som selvhusholdning eller soveroms-suite til gardshotellet. Det er gulvvarme i hele første etasje.
Slik kan du bo i Karstugu
Peisestue med kjøkken
Peisestue med langbord, seng og lenestoler. Kjøkken er det også om du vil lage din egen mat.
Trevet
Fire store skapsenger og dør ut til verandaen med panoramautsikt over Gudbrandsdalen
Fantstugu
Dupp deg i badestampen eller varm deg i badstua. Her får du en rå opplevelse nært på tømmerveggene. Nyt stillheten og friheten med ei bu for deg selv.
- To sengeplasser og hems
- Eget kjøkken
- Badstue med dusj, utgang til vedfyrt badestamp
- Separat bad
Opprinnelig fra 1700-tallet og brukt til «tørrstugu», dvs. tørkehus for korn. Her var det røykovn, så veggene er mørke som i ei middelaldersk årestue. Bakgrunn for navnet er at på noen skysstasjoner kunne det være et rimeligere overnattingsalternativ for de som ikke hadde råd til å bo på selve gjestgiveriet, derav Fantstugu. Bygningen har derfor en røffere stil, men fasilitetene er i dag lagt på same nivå som ellers på garden.
Om sommeren brukes Fantstugu som hjelpebygning til middelalderloftet som selvhusholdskjøkken. Vår og høst er det reserveovernatting dersom det er kaldt, eller ved lukka arrangement i tunet.
Slik kan du bo i Fantstugu
Soverom
Soverom med to rekkesenger. Hems med plass til to over badstua.
Badestamp
På forespørsel kan vi fyre opp badestampen. Privat plass med god utsikt over dalen.
Kjøkken
Selvhusholdskjøkken med sittegruppe.
Badstue og bad
Huset har badstue med tilhørende dusj og omkledningsrom, og et bad med dusj.
Sitemap
Check out
Google Maps
Opplevelser
Værmelding
Sommer
Vinter
Jul & Påske
Pilegrim
Gavekort
FAQ
Contact
Photo © Sygard Grytting
Gammel storgard og historisk hotell i Gudbrandsdalen – utmerkelser og medlem av
FREDA bygninger Riksantikvaren